ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μηνιαίο δίφυλλο ή μεγαλύτερο που επιμελόταν το εκάστοτε ΔΣ του Συνδέσμου. Σκοπός του ήταν η ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα μας και η πληροφόρηση για προσεχείς εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες του Συνδέσμου. Σ΄αυτό, τα μέλη μας είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν εν συντομία απόψεις ή ιδέες τους για κάποιο θέμα που αφορούσε το Σύνδεσμο. Μπορούσαν ακόμα να εξιστορήσουν, πάλι εν συντομία, κάποιο ενδιαφέρον γεγονός ή περιστατικό που διαδραματίστηκε τα χρόνια της σχολικής μας ζωής. Η ‘ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ’ άρχισε να εκδίδεται το 1992 και συνεχίστηκε μέχρι το 2017.

ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ -100 ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΕΙΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ: Λεύκωμα που επιμελήθηκε ο νυν Επίτιμος Πρόεδρος και τότε Πρόεδρος του ΣΑΑΣΑ Βασίλης Βαγής, με τη συμμετοχή του ιστορικού Δρα Ευθύμιου Σουλογιάννη και της πανεπιστημιακής Αγγελικής Κασφίκη. Εκδόθηκε το 2009 από το ΣΑΑΣΑ για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων του Ζερβουδακείου κτηρίου.


ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Βιβλίο που συνέγραψε ο Αβερωφίτης καθηγητής και ιστορικός Ευθύμιος Σουλογιάννης, με την ευκαιρία του 1ου Συνεδρίου μας στους Δελφούς. Εκδόθηκε το 1991 από το ΣΑΑΣΑ.


ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ: Λεύκωμα που επιμελήθηκε το ΔΣ του ΣΑΑΣΑ. Περιέχει φωτογραφίες της μαθητικής μας ζωής που διατέθηκαν από μέλη του συνδέσμου μας ειδικά γι αυτήν την έκδοση. Εκδόθηκε το 1994 από το ΣΑΑΣΑ, με εκτύπωση Μ.Νιφλή.


ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ 1818 – 1899. Βιβλίο που έγραψε ο Αβερωφίτης καθηγητής, ιστορικός Δρ Ευθύμιος Σουλογιάννης με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του Μεγάλου Ευεργέτη της Αλεξάνδρειας Γεωργίου Αβέρωφ. Περιεχόμενό του, η ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη.
Εκδόθηκε από το ΣΑΑΣΑ και την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας το 1999.


ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Σήμα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ της ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Για τις ανάγκες του 1ου Συνεδρίου στους Δελφούς λαξεύτηκε σκάλισμα μήτρας - πρόπλασμα της κεντρικής εισόδου του Αβερωφείου, βάσει παλιάς φωτογραφίας. Η επιτυχής λάξευση έγινε από το γλύπτη-καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Στέλιο Τριάντη, σήμερα εκλιπόντα, σύζυγο της Αβερωφίτισας αρχαιολόγου Ισμήνης Στηψιανού-Τριάντη και μάλιστα χωρίς αμοιβή. Αργότερα καθιερώθηκε ως σήμα του Συνδέσμου μας.