ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λίγο μετά την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμός μας φρόντισε να αναβιώσει ποδοσφαιρικές και καλαθοσφαιρικές (μαντράσα μπάσκετ) συναντήσεις μεταξύ του Αβερωφείου και της Σαλβαγείου Εμπορικής Σχολής, βέβαια παλαιμάχων…. τώρα πια.

Ο ΣΑΑΣΑ, για μια πενταετία διοργάνωσε τέσσερεις ποδοσφαιρικές και τρεις μαντράσα μπάσκετ συναντήσεις παλαιμάχων των δύο σχολών.

Το 1998, αδελφά σωματεία ασπάστηκαν το θεσμό αυτό και έτσι ξεκίνησε ετήσιο τουρνουά μπάσκετ παλαιμάχων - αποφοίτων από τη Μανσούρα, το Κάιρο και βέβαια τη Σαλβάγειο και το Αβερώφειο. Το μαντράσα μπάσκετ, το οποίο τις επόμενες χρονιές διοργάνωσαν άλλα αδελφά σωματεία, τώρα συνεχίζεται από το αθλητικό τμήμα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Δεν έχει τόση σημασία ποιός είναι ο νικητής κάθε φορά, σημαντικό είναι ότι, για πρώτη φορά οι αγώνες αυτοί έφεραν αντιμέτωπους παλαίμαχους - αθλητές από διαφορετικές πόλεις της Νειλοχώρας. Κύπελλα και μετάλλια έπαιρναν όλοι, αφού νικητές ήταν όλοι οι παλαίμαχοι των 40, 50, 60 και 70 ετών. Με άλλα λόγια, τη συνεργασία που δεν έγινε τότε που είμασταν μαθητές, την επέβαλαν στις μέρες μας οι αναμνήσεις, η νοσταλγία και η αγάπη όλων μας για τον τόπο που μας μεγάλωσε.

Νικητές και οι θεατές που παρακολουθούσαν και εμψύχωναν τους παλαίμαχους. Νικητές και τα αδελφά σωματεία εφόσον καρποφόρησε η συνεργασία μεταξύ τους. Νικητής, αδιαμφισβήτητα και ο Αιγυπτιωτισμός που μόνο με τέτοιες συνεργασίες θα επιζήσει.

Μοναδικός και μεγάλος ηττημένος, αυτός που μας φορτώνει συνεχώς μέρες, ο πανδαμάτωρ χρόνος.