Ετήσιες Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις

Ετήσιες Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις

Τα πρώτα χρόνια από την ίδρυση του ΣΑΑΣΑ, η καταστατική υποχρέωσή του να πραγματοποιεί κάθε χρόνο μεγάλη εκδήλωση, παρότρυνε τα μέλη των εκάστοτε ΔΣ να οργανώνουν ετήσια χοροεσπερίδα, με το δυνατόν ποιοτικά χαρακτηριστικά.

- Ιούνιος του 1991: Στα πλαίσια της καταστατικής του υποχρέωσης πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο τόλμημα του ΣΑΑΣΑ. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν 900 Αιγυπτιώτες όπου και απόλαυσαν γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Ντέμης Ρούσσος, ο Δάκης, η Σούλη Σαμπάχ, οΤέλης Ζώττος, η Μαίη Σεβαστοπούλου, η Βαρβάρα Κυρίτση, ο Ντίνος Παπαβασιλείου και ο Νότης Λαλαϊτης. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ακόμη το μπαλέτο Τότσιου στη μίνι-επιθεώρηση ‘Δεν ξεχνώ την Αλεξάνδρεια’, σε κείμενα Ν. Αθερινού, επιμέλεια και σκηνοθεσία Π.Κατέρη. Γεύτηκαν το άψογο δείπνο του ξενοδοχείου ‘ΙNTERCONTINENTAL’ και γλέντησαν ως το πρωί με την ορχήστρα του Ν.Θεοδοσιάδη.
Η ανεπανάληπτη επιτυχία της βραδιάς δεν οφειλόταν μόνο στην άψογη διοργάνωση από το ΣΑΑΣΑ, αλλά και στο γεγονός ότι το θέμα της επιθεώρησης και η σωστή προαναγγελία του οδήγησαν σε ρεκόρ προσέλευσης Αιγυπτιωτών. Σημειωτέον ότι, μεγάλος αριθμός αποφοίτων του Αβερωφείου εκείνη τη βραδιά γράφτηκαν μέλη του ΣΑΑΣΑ.
- Ιούνιος του 1992: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με θέμα: ‘Πενήντα Χρόνια πέρασαν’, κατά την οποία 500 συνδαιτυμόνες απόλαυσαν πλούσιο μπουφέ στο ‘Golf της Γλυφάδας’. Ακολούθησε μια ονειρική ανασκόπηση της ζωής στην Αίγυπτο σε κείμενα & σκηνοθεσία Π.Κατέρη με τους Τ.Ζώττο, Σ.Σαμπάχ, Β.Κυρίτση, Μ.Βλαχάκη, Μ. & Δ. Σοφοκλέους και την ορχήστρα των μουσικών Γιώργου Κατσαρού με τους Αλεξανδρινούς Τάσο Λιβέρη και Σπύρο Αλεξίου.- Ιούνιος του 1993: 380 μέλη και φίλοι τους διασκέδασαν στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, με τους σολίστες του Γ.Κατσαρού και 3 τραγουδιστές.

- Ιούνιος του 1994: Η συνταγή αλλάζει και η ετήσια συγκέντρωσή μας γίνεται μεσημεριάτικη ‘Αλεξανδρινή Συνάντηση’, στο παραλιακό κέντρο ‘La Playa’. Οι προσκεκλημένοι μας, 400 τον αριθμό, με ένδυμα περιπάτου, συνοδευόμενοι αυτή τη φορά από τα παιδιά τους, γεύονται Bar.Β.Q. γεύμα και χορεύουν νοτιοαμερικάνικους χορούς με τη μεξικάνικη ορχήστρα του La Playa.

- Ιούνιος του 1995: Περίπου 400 άτομα παραβρέθηκαν στην ‘παρά θιν’ αλός’ εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Β’ πλαζ της Βούλας. Ο ΣΑΑΣΑ με τη βοήθεια της φίλης αντιδημάρχου κ. Δ.Κουρεμέτη, εξασφάλισε ολόκληρη τη Β’ πλαζ της Βούλας, διαμορφώνοντας το χώρο, με τον κατάλληλο φωτισμό και διάκοσμο. Έτσι, οι παρευρισκόμενοι βρέθηκαν σ’ ένα περιβάλλον που θύμιζε την κινηματογραφική ταινία του 1957 ‘Picnιc’ . Διασκέδασαν με DJ, τη χορεύτρια ανατολίτικων χορών Sandra και αιγυπτιακό λαογραφικό συγκρότημα. Παρ’ όλα αυτά, ήταν η μοναδική εκδήλωσή μας που δε βαθμολογήθηκε με άριστα, λόγω της απειρίας της εταιρείας που είχε αναλάβει το μπουφέ εκείνης της βραδιάς.

- Ιούνιος του 1996: Στο Λυκαβητό, που στα φοιτητικά μας χρόνια πολλούς από μας φιλοξένησε στα γύρω του σπίτια, πραγματοποιήσαμε την ετήσια συγκέντρωσή μας. Διασκεδάσαμε, ατενίζοντας την Αθήνα από το Grand Balcon του ξενοδοχείου ‘Saint George’ και χορεύοντας επιτυχίες sixties με την ορχήστρα του Βαγγέλη Νινίκα.

- Νοέμβρίος 1996: Το επιτυχημένο ωραίο τραγούδι του Δάκη για την Αλεξάνδρεια και το κεφάτο πρόγραμμα του Εμπατή, μας ώθησαν να τολμήσουμε και δεύτερη μεγάλη εκδήλωση και μάλιστα με πρόγραμμα, που δεν επιμελήθηκε ο ΣΑΑΣΑ. Και αυτή η αλεξανδρινή μας συνάντηση είχε απόλυτη επιτυχία, αφού ο Δάκης και όλοι οι καλλιτέχνες του κέντρου, αισθανόμενοι ότι τραγουδούν για μια οικογένεια την Αλεξανδρινή, διασκέδασαν και εκείνοι μαζί μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

- Τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν και άλλες εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία, όπως στο Park και το Hilton, στο κέντρο Sixties και βραδινή κρουαζιέρα με γλέντι στο Σαρωνικό.
Παράλληλα, ο ΣΑΑΣΑ οργάνωνε μουσικοχορευτικές βραδιές στο φιλόξενο εντευκτήριο του μεγάλου μας Συνδέσμου, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, αριθμ.56.