ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τα πρώτα χρόνια από την ίδρυση του ΣΑΑΣΑ, η καταστατική υποχρέωση του να πραγματοποιεί κάθε χρόνο μεγάλη εκδήλωση, παρότρυνε τα μέλη των εκάστοτε ΔΣ να οργανώνουν ετήσια χοροεσπερίδα, με το δυνατόν ποιοτικά χαρακτηριστικά:

- Ιούνιος του 1991: πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο τόλμημα του ΣΑΑΣΑ, όπου 900 Αιγυπτιώτες, αφού απόλαυσαν τους γνωστούς καλλιτέχνες Ντέμη Ρούσσο, Δάκη, Σούλη Σαμπάχ, Τέλη Ζώττο, Μαίη Σεβαστοπούλου, Βαρβάρα Κυρίτση, Ντίνο Παπαβασιλείου, Νότη Λαλαϊτη, Πάνο Κατέρη και το μπαλέτο Τότσιου στη μίνι-επιθεώρηση «Δε ξεχνώ την Αλεξάνδρεια», σε κείμενα Ν.Αθερινού & σκηνοθεσία Π.Κατέρη, γεύτηκαν το άψογο δείπνο του ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL και γλέντησαν έως το πρωί με την ορχήστρα του Ν.Θεοδοσιάδη. Η επιτυχία εκείνης της βραδιάς, για το ΣΑΑΣΑ, δε σταματά μόνο στην άψογη οργάνωση, αλλά στο ότι το θέμα της επιθεώρησης και η σωστή προαγγελία του πέτυχαν την προσέλευση 900 ατόμων (ρεκόρ προσέλευσης Αιγυπτιωτών), με πάρα πολλούς Αποφοίτους του Αβερωφείου, που εκείνη τη βραδιά γράφτηκαν μέλη του ΣΑΑΣΑ.
07_05_02_small 07_05_01_small 07_05_03_small

- Ιούνιος του 1992: πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με θέμα: «Πενήντα Χρόνια πέρασαν», όπου οι 500 συνδαιτυμόνες, μετά τον πλούσιο μπουφέ του Golf Γλυφάδας απόλαυσαν μια ονειρική ανασκόπηση σε κείμενα & σκηνοθεσία Π.Κατέρη με τους Τ.Ζώττο, Σ.Σαμπάχ, Β.Κυρίτση, Μ.Βλαχάκη, Μ. & Δ. Σοφοκλέους και την ορχήστρα των μουσικών του Γιώργου Κατσαρού με τους Αλεξανδρινούς Τάσο Λιβέρη και Σπύρο Αλεξίου.

07_05_04_small 07_05_05_small

- Ιούνιος του 1993: 380 μέλη και φίλοι τους διασκέδασαν στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, με τους σολίστες του Γ.Κατσαρού και 3 τραγουδιστές.

- Ιούνιος του1994: Η συνταγή αλλάζει και η ετήσια συγκέντρωσή μας γίνεται μεσημεριάτικη «Αλεξανδρινή Συνάντηση» στο παραλιακό κέντρο La Playa. Οι 400 προσκεκλημένοι μας, με ένδυμα περιπάτου, συνοδευόμενοι αυτή τη φορά από τα παιδιά τους, γεύονται Bar-b-Q γεύμα και χορεύουν νοτιοαμερικάνικους χορούς με τη μεξικάνικη ορχήστρα του La Playa.

- Ιούνιος 1995: Ο ΣΑΑΣΑ, «παρά θιν αλός», με τη βοήθεια της φίλης αντιδημάρχου κ. Δ.Κουρεμέτη, εξασφαλισε ολόκληρη τη Β’ πλαζ της Βούλας, με τα κατάλληλα έπιπλα, φωτισμό και διάκοσμο, όπου τα 400 άτομα που μας τίμησαν με την παρουσία τους, βρέθηκαν σ’ ένα περιβάλλον που θύμιζε το film του 1957 Pic Nic και διασκέδασαν με DJ, τη χορεύτρια ανατολίτικων χορών Sandra και αιγυπτιακό λαογραφικό συγκρότημα. Παρ’ όλα αυτά, ήταν η μοναδική εκδήλωσή μας που δε βαθμολογήθηκε με άριστα, λόγω της απειρίας της εταιρείας που είχε αναλάβει το μπουφέ εκείνης της βραδιάς.

- Ιούνιος του 1996: Στο Λυκαβητό, που στα φοιτητικά μας χρόνια πολλούς από μας φιλοξένησε στα γύρω του σπίτια, πραγματοποιήσαμε την ετήσια συγκέντρωσή μας. Ατενίζοντας την Αθήνα από το Grand Balcon του ξενοδοχείου Saint George και χορεύοντας επιτυχίες sixties με την ορχήστρα του Βαγγέλη Νινίκα, πολλοί από μας αναρωτηθήκαμε τι είναι άραγε καλύτερο; ο ήρεμος, άνετος και καταναλωτικός τωρινός τρόπος ζωής μας ή η ανησυχία, η αβεβαιότητα και το άδειο, αλλά μέσα σε νεανικό σώμα, τότε στομάχι μας;

- Νοέμβρίος του 1996: Το επιτυχημένο ωραίο τραγούδι του Δάκη για την Αλεξάνδρεια και το κεφάτο πρόγραμμα του Εμπατή, μας ώθησαν να τολμήσουμε και δεύτερη μεγάλη εκδήλωση και μάλιστα με πρόγραμμα, που δεν επιμελήθηκε ο ΣΑΑΣΑ. Και αυτή η Αλεξανδρινή μας συνάντηση είχε απόλυτη επιτυχία, αφού ο Δάκης και όλοι οι καλλιτέχνες του κέντρου, αισθανόμενοι ότι τραγουδούν για μια οικογένεια την Αλεξανδρινή, διασκέδασαν και εκείνοι μαζί μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.
Τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν και άλλες εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία, όπως στο Park και το Hilton, στο κέντρο Sixties και βραδινή κρουαζιέρα με γλέντι στο Σαρωνικό.

Παράλληλα, ο ΣΑΑΣΑ οργάνωνε μουσικοχορευτικές βραδιές στο φιλόξενο εντευκτήριο του μεγάλου μας Συνδέσμου, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, αριθμ.56.

07_05_08_small 07_05_07_small 07_05_06_small 07_05_09_small 
ΣΑΑΣΑ Copyright 2019 © Σύνδεσμος Αποφοίτων Αβερώφειου Σχολής Αλεξάνδρειας

Designed by ::: Metaforce :::