ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ

Τιμή στους δασκάλους μας όλης της Αλεξάνδρειας


Πρώτη ημέρα τιμής της Αιγυπτιώτικης παιδείας

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2005 στις 11.00 το πρωί, όπως είχε προαναγγείλει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας, έγινε η 1η ετήσια εκδήλωση τιμής στην αιγυπτιώτικη παιδεία, στην Πλατεία Ηρώων του άστεως των Αιγυπτιωτών, στην Κηφισιά.

Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΑΑΣΑ Τ. Καραγιάννης λέγοντας:
«Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Αβερωφείου Σχολής αποφάσισε την εγκατάσταση αναθηματικής στήλης προς τιμήν των ευεργετών, των ιδρυτών σχολείων και δασκάλων που συντέλεσαν τα μέγιστα στην των Ελλήνων παιδεία στην Αίγυπτο.
07_04_01_small Γι’ αυτό μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, για να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής για την ανιδιοτελή ηθική και υλική προσφορά όλων αυτών που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένοι στη μνήμη μας. Ευελπιστούμε ότι, από τον επόμενο χρόνο, αλλά και κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, σ’ αυτόν το χώρο, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, με αναφορά σε ευεργέτες, ιδρυτές σχολείων και εκπαιδευτικούς και από άλλες πόλεις της Αιγύπτου, πάντα σε συνεργασία με τα αδελφά αιγυπτιώτικα σωματεία. Θα ήταν παράληψή μας, από αυτό το βήμα, να μην ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια που μας προσέφεραν, τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κηφισιάς και ειδικά τον Πρόεδρό του Αβερωφίτη Γ. Οικονομίδη».
07_04_02_small Στη συνεχεία, ψάλθηκε τρισάγιο από τους Μητροπολίτες Αξώμης και Λεοντοπόλεως κ.κ.Πέτρο και Διονύσιο. Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, Φ. Κοσένας και ο Πρόεδρος του ΣΑΑΣΑ Τ.Καραγιάννης αποκάλυψαν την αναθηματική στήλη, που φιλοτεχνήθηκε με μέριμνα του ΣΑΑΣΑ προς τιμήν των ευεργετών (ιδρυτών σχολείων) και εκπαιδευτικών της Αιγύπτου. Ακολούθησε κατάθεση δάφνινων στεφάνων από το Γ.Οικονομίδη για τους εκπαιδευτικούς και τον Τ.Καραγιάννη για τους ευεργέτες, ιδρυτές σχολείων. 07_04_03_small
07_04_04_small Η τελετή συνεχίστηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του αιγυπτιώτικου άστεως, με χαιρετισμούς, αναφορά στους παριστάμενους εκπαιδευτικούς και ανάγνωση , από τον Π. Καττέρη, των βιογραφικών του ευεργέτη Μιχαήλ Τοσίτσα και των δασκάλων της Πρατσικείου Ι. Χατζηφώτη και Θ. Τεκτονίδη.
Τίμησαν τους εκπαιδευτικούς τους:
Στις 28 Μαΐου 2006: ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου.
Στις 27 Μαΐου 2007: ο Σύλλογος Μανσούρας και
Στις 25 Μαΐου 2008: ο Σύλλογος της Σαλβαγείου

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΑΜΒΑΚΗ

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2006, τρεις εβδομάδες μετά την εκλογή του Στέφανου
Ταμβάκη στο αξίωμα του Προέδρου του ΣΑΕ (Συνδέσμου των ανά των κόσμο Ελλήνων Αποδήμων) , ο ΣΑΑΣΑ διοργάνωσε για το νέο Πρόεδρο του ΣΑΕ τιμητική βραδιά. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας στο τμήμα: η τακτική μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, τεύχος 54.


 
ΣΑΑΣΑ Copyright 2019 © Σύνδεσμος Αποφοίτων Αβερώφειου Σχολής Αλεξάνδρειας

Designed by ::: Metaforce :::