ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ

Τιμή στους δασκάλους μας όλης της Αλεξάνδρειας


Τους γονείς μας εμείς οι Αιγυπτιώτες τιμούμε δεόντως. Αμέσως μετά την ίδρυσή του, ο ΣΑΑΣΑ φρόντισε να τιμήσει σε ειδική βραδιά και τους δασκάλους μας, στους οποίους οφείλομε το ‘’ΕΥ ΖΕΙΝ ‘’,
Έτσι, Ο ΣΑΑΣΑ, μετά από τετράμηνη αναζήτηση και προετοιμασία, οργάνωσε στις 5 Οκτωβρίου 1991 το ‘’ Ξεχασμένο Δείπνο ’’. Ρωτώντας ο ένας τον άλλον καταφέραμε και εντοπίσαμε 60 Αλεξανδρινούς εκπαιδευτικούς, καθηγητές και δασκάλους, που πέρασαν κάποτε μέχρι και σήμερα από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία της Αλεξάνδρειας.

Από τον Ερρίκο Χατζηανέστη και τον Κώστα Μοσχόπουλο, τον Γιώργο Καρακώστα και το Γιάννη Πίκο, την Ιωάννα Κολέκα και την αείμνηστη Μαίρη Παπαστεφάνου, τον Άλυ Νούρ και τον Κυριάκο Πλάντζο, το Λεωνίδα Κουμαριανό και τον Παναγιώτη Μιχαηλίδη μέχρι και ...... θα σταματήσουμε όμως εδώ τον κατάλογο των ονομάτων, διότι η λήθη συμβαδίζει δυστυχώς με την ηλικία και δε θα θέλαμε να παραλείψουμε κάποιο αγαπητό μας πρόσωπο της έδρας. Από τους 60 εκπαιδευτικούς που εντοπίσαμε, ήλθαν με τους δικούς τους, οι 58 και μετά από ένα μεστό μήνυμα του μεγάλου Δασκάλου της Χριστιανοσύνης και ταπεινοφροσύνης του αοίδιμου Πατριάρχη μας Κυρού Παρθενίου, τιμήσαμε όλα αυτά, τα βλοσυρά κάποτε, καλοσυνάτα σήμερα, άτομα που τότε παίδεψαν αλλά και παίδευσαν.
Στη συγκλονιστική αυτή σύναξη, ο ΣΑΑΣΑ μετά τις ομιλίες και το δείπνο πρόσφερε στους εκπαιδευτικούς μας ένα γύψινο, σε μικρογραφία, ομοίωμα, της κυρίας εισόδου του Αβερωφείου. Το πρότυπο εκμαγείο του, είχαμε την τύχη να (μικρό) χαράξει ο άξιος δάσκαλος της γλυπτικής Στέλιος Τριάντης, ως προσφορά αναγνώρισης της αξιοσύνης του Αβερωφείου, απ’ όπου αποφοίτησε και η σύζυγός του , αρχαιολόγος Ισμήνη Στηψιανού.

Από τους εκπαιδευτικούς, που λόγω ηλικίας δεν ήλθαν εκείνη τη βραδιά της 5.10.91, ήταν και ο άξιος Αβερωφίτης καθηγητής Κώστας Φτυαράς.
Το υπέργηρο, αλλά πάντα σύγχρονα σκεπτόμενο αυτό μέλος μας, μέχρι το θάνατό του παρακολουθούσε το ΣΑΑΣΑ και συμβούλευε τηλεφωνικά τα μέλη του ΔΣ.

07_01_01_small 07_01_02_small 07_01_03_small 07_01_04_small
07_01_05_small 07_01_09_small 07_01_08_small 07_01_07_small
07_01_06_small 07_01_10_small 07_01_11_small 
ΣΑΑΣΑ Copyright 2019 © Σύνδεσμος Αποφοίτων Αβερώφειου Σχολής Αλεξάνδρειας

Designed by ::: Metaforce :::